"Scrum fungerer alltid! Eller gjør det egentlig det?" og "Scrum-økologi"

Organiser
Trondheim XP og Agile Meetup
Date
Wed, 16 Mar 2011, 16:30 - 18:30 (Add to calendar) GMT
Venue
(Exact location not available) , Trondheim, NO
Cost
Free

16. mars kommer Geir Amsjø og Sergey Dmitriev til Trondheim. Derfor arrangerer vi et spesialmøte med fokus på Scrum! I tillegg til Geir og Sergey kommer også Arent Arntzen fra Weatherford Petroleum Consultants AS for å holde et foredrag.


Scrum fungerer alltid! Eller gjør det egentlig det? med Geir Amsjø og Sergey Dimitriev

Møt to av Norges fremste Scrum eksperter som er i Trondheim for å holde CSM kurs.

Innlegget vil fokusere på at Scrum egentlig lover veldig lite. Enkelt sagt lover Scrum bare å eksponere problemer. Om du lykkes er avhengig av hvordan du håndterer disse problemene. Scrum er et ekstremt enkelt rammeverk designet for å takle kompleksitet. Scrum er veldig tilpasningsdyktig med store rom for skreddersøm. Men det er situasjoner som er spesielt godt egnet og andre situasjoner der det ikke er like opplagt at Scrum er det rette verktøyet.

 

Scrum-økologi med Arent Arntzen
3 år med Scrum har lært oss at detaljene er svært viktige.  Elementene i Scrum henger synergistisk sammen i et gjensidig forsterkende system.  Vi tror derfor ikke at det lønner seg å tro at Scrum er et koldtbord der man kan velge å vrake.  Vi har blitt scrum fundamentalister”.

Foredraget viser frem hvordan vår Scrum er organisert og trekker frem en rekke eksempler på at elementene i Scrum er sterkt gjensidig avhengige og forsterkende.

Weatherford Petroleum Consultants  AS (WPC) er en del av Weatherford og har hovedkontor i Trondheim.  Hovedaktiviteten er konsulentvirksomhet for oljeindustrien.  Vi har også en avdeling for Subsea teknologi og en avdeling for programvareutvikling.  Vi har kontorer i flere verdensdeler og er i sterk vekst.

Foredragsholderen er leder for avdelingen for programvareutvikling.  Han har 21 års erfaring som jagerflyger i Luftforsvaret.  Hans akademiske utdanning er fra militære skoler, med en MSc i Operasjonsanalyse fra US Naval Postgraduate School.  I tillegg til erfaringene fra Luftforsvaret har han hatt stilling som forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt og MARINTEK ved Sintef.  Han har sterk interesse for anvendt matematikk, optimering og programvareutvikling.  I tillegg har han bakgrunn og utdannelse innen samarbeid og ledelse og er blitt svært glad i Scrum.


Pizza og drikke til kveldens møte er sponset av Weatherford Petroleum Consultants  AS


 

 

 

 

 

 

 

Vi starter som normalt med pizza 17:30 og med foredrag fra 18:00. 


Det blir altså to tette møter i mars, men dette er en mulighet dere ikke kan gå glipp av! Vel møtt!

 

NB! Møtet er flyttet fra Vital til Bouvet sine lokaler i Kjøpmannsgata 35. 

You might also like...

Comments

Other nearby events

Map

Contribute

Why not write for us? Or you could submit an event or a user group in your area. Alternatively just tell us what you think!

Our tools

We've got automatic conversion tools to convert C# to VB.NET, VB.NET to C#. Also you can compress javascript and compress css and generate sql connection strings.

“Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live.” - Rick Osborne